Pomáhejte s námi skrze

Dobrovolnictví

Vítáme jakoukoliv podporu a pomoc, a proto záleží jen na Vás, kolik času nám věnujete. Můžete přijít jednou, ale i každý týden. Prostor u nás najdou firmy, organizace i jednotlivci.

Chcete se stát dobrovolníkem?

Dobrovolníci jsou vedle našich zaměstnanců srdcem organizace. Vítáme nadšené jednotlivce, kteří jsou ochotní darovat svůj čas, energii a dovednosti nám a našim klientům. U nás se můžete podílet na široké škále činností, od trávení času s klienty, přes pomoc s organizováním komunitních akcí, až po doučování dětí ze sociálně slabých rodin. Každý nový dobrovolník prochází úvodním školením a podporou mu budou po celou dobu pracovníci sociální služby.

Připojte se k nám a staňte se součástí týmu, který přináší pozitivní změny. Chyťte jedinečnou příležitost, jak se aktivně zapojit do smysluplných projektů, které mění životy.

Co všechno u nás můžete dělat?

• doučovat děti ze sociálně slabších rodin
  • být parťákem pro lidi s duševním onemocněním
  • pomáhat nám přímo ve službách pro lidi s postižením
  • přiložit ruku k dílu a pomoci nám s údržbou zahrad a našich budov
Doučování dětí ze sociálně slabších rodin

Máte matiku, češtinu nebo třeba zeměpis a histori v malíku?

Tak své znalosti začněte předávat dál, třeba právě skrze doučování dětí. Pomozte jim s přípravou do běžné výuky, na zkoušky nebo přijímačky na střední školu.

Co je k tomu potřeba?

• je vám více než 18 let
  • máte minimálně středoškolské vzdělání
  • chcete nám věnovat 1-3 hodiny týdně

Více informací najdete na stránkách služby.

Ozvěte se nám

dobrovolnevrodine@diakonie-praha.cz

Dobrovolnictví pro lidi s duševním onemocněním

Pomáhejte spolu s námi lidem s duševním onemocněním, podpořte je v osobním růstu a motivujte je v navazování nových kontaktů. Dobrovolnictví 1+1 funguje na principu vzájemného obohacování skrze zážitky.

Co je k tomu potřeba?

• je vám více než 18 let
  • chcete dělat neobyčejné věci, pomoci někomu, kdo to potřebuje, jste zodpovědná, komunikativní a motivovaná osoba
  • důležitý je pozitivní přístup a chu´t se zapojit

Více informací najdete na stránkách služby.

Ozvěte se nám

Kontakt - Zuzana Beranová
Zuzana Beranová koordinátorka dobrovolníků v Dobrodušidobrovolnici.dobrodus@diakonie-praha.cz+420 730 852 857
Dobrovolnictví přímo ve službách

Chceli byste věnovat část svého času na dobrou věc? Staňte se u nás dobrovolníkem.

Ve službách pro lidi s postižením uvítáme kohokoliv, kdo má zájem podpořit naši práci. Chcete s našimi klienty vyrazit na procházku? Umíte hrát na hudební nástroj, hrajete s přáteli divadlo? Přijďte nám zpestřit den malým představením. Nebo vás napadá něco jiného, co by mohlo rozveselit anše klienty? Ozvět se nám, fantazii se meze nekladou.

Dobrovolníci údržbáři

Máte zlaté české ručičky a chcete s nimi pomáhat? Velmi rádi u nás přivítáme všechny kutily, techniky, lidi, kteří se nebojí zašpinit na zahradě nebo u malování pokojů. Vítáme všechny dobrovolníky na drobnou manuální práci, ať už je to údržba zahrady, okopávání záhonků nebo třeba pomoc při větší práci na některém z našich objektů.

Firemní dobrovolnictví aneb Den jinak

Máte firmu a chcete uspořádat netradiční teambuilding a zároveň podpořit dobrou věc? Nebo nabízíte svým zaměstnancům “Den jinak”? Společenská odpovědnost vaší firmy vám není jedno? Ozvěte se nám a společně něco vymyslíme.

Zvládneme zorganizovat program pro tým až 20 lidí během jednoho dne a záleží jen na vás, jak budete chtít strávit váš den u nás. Můžete nám pomoci třeba na některé ze zahrad – sekat trávu, stříhat stromy a keře, natírat plot a mnoho dalšího. Ruce navíc se nám ale hodí i uvnitř, a tak uvítáme pomoc s mytím oken, vyklízením nábytku nebo přímo při práci s klienty – můžete s námi třeba vyrazit na procházku a vézt klienty na vozíku.

Rychlý kontakt

Kontakt - Ivana Hlochová
Ivana Hlochová koordinátorka komunikace a fundraisinguhlochova@diakonie-praha.cz+420 737 794 759