Pomáhejte s námi skrze

Dobrovolnictví

Vítáme jakoukoliv podporu a pomoc, a proto záleží jen na Vás, kolik času nám věnujete. Můžete přijít jednou, ale i každý týden. Prostor u nás najdou firmy, organizace i jednotlivci.

Chcete se stát dobrovolníkem?

Dobrovolníci jsou vedle našich zaměstnanců srdcem organizace. Vítáme nadšené jednotlivce, kteří jsou ochotní darovat svůj čas, energii a dovednosti nám a našim klientům. U nás se můžete podílet na široké škále činností, od trávení času s klienty, přes pomoc s organizováním komunitních akcí, až po doučování dětí ze sociálně slabých rodin. Každý nový dobrovolník prochází úvodním školením a podporou mu budou po celou dobu pracovníci sociální služby.

Připojte se k nám a staňte se součástí týmu, který přináší pozitivní změny. Chyťte jedinečnou příležitost, jak se aktivně zapojit do smysluplných projektů, které mění životy.

Co všechno u nás můžete dělat?

• doučovat děti ze sociálně slabších rodin
  • být parťákem pro lidi s duševním onemocněním
  • pomáhat nám přímo ve službách pro lidi s postižením
  • přiložit ruku k dílu a pomoci nám s údržbou zahrad a našich budov
Doučování dětí ze sociálně slabších rodin

Máte matiku, češtinu nebo třeba zeměpis a histori v malíku?

Tak své znalosti začněte předávat dál, třeba právě skrze doučování dětí. Pomozte jim s přípravou do běžné výuky, na zkoušky nebo přijímačky na střední školu.

Co je k tomu potřeba?

• je vám více než 18 let
  • máte minimálně středoškolské vzdělání
  • chcete nám věnovat 1-3 hodiny týdně

Více informací najdete na stránkách služby.

Ozvěte se nám

dobrovolnevrodine@diakonie-praha.cz

Dobrovolnictví pro lidi s duševním onemocněním

Pomáhejte spolu s námi lidem s duševním onemocněním, podpořte je v osobním růstu a motivujte je v navazování nových kontaktů. Dobrovolnictví 1+1 funguje na principu vzájemného obohacování skrze zážitky.

Co je k tomu potřeba?

• je vám více než 18 let
  • chcete dělat neobyčejné věci, pomoci někomu, kdo to potřebuje, jste zodpovědná, komunikativní a motivovaná osoba
  • důležitý je pozitivní přístup a chu´t se zapojit

Více informací najdete na stránkách služby.

Ozvěte se nám

Kontakt - Zuzana Beranová
Zuzana Beranová koordinátorka dobrovolníků v Dobrodušidobrovolnici.dobrodus@diakonie-praha.cz+420 730 852 857
Dobrovolnictví přímo ve službách

Chtěli byste věnovat část svého času na dobrou věc? Staňte se našim dobrovolníkem.

Ve službách pro lidi s postižením uvítáme kohokoliv, kdo má zájem podpořit naši práci. Chcete s klienty vyrazit na procházku? Umíte hrát na hudební nástroj nebo hrajete s přáteli divadlo? Přijďte nám zpestřit den malým představením. Napadá vás něco jiného, co by mohlo rozveselit zpestřit den lidem s postižením nebo dětem? Ozvět se nám, fantazii se meze nekladou.

Dobrovolníci údržbáři

Máte zlaté české ručičky a chcete s nimi pomáhat? Velmi rádi u nás přivítáme všechny kutily, techniky, lidi, kteří se nebojí zašpinit na zahradě nebo u malování pokojů. Vítáme všechny dobrovolníky na drobnou manuální práci, ať už je to údržba zahrady, okopávání záhonků nebo třeba pomoc při větší práci na některém z našich objektů.

Firemní dobrovolnictví aneb Den jinak

Máte firmu a chcete uspořádat netradiční teambuilding a zároveň podpořit dobrou věc? Nebo nabízíte svým zaměstnancům “Den jinak”? Společenská odpovědnost vaší firmy vám není jedno? Ozvěte se nám a společně něco vymyslíme.

Zvládneme zorganizovat program pro tým až 20 lidí během jednoho dne a záleží jen na vás, jak budete chtít strávit váš den u nás. Můžete nám pomoci třeba na některé ze zahrad – sekat trávu, stříhat stromy a keře, natírat plot a mnoho dalšího. Ruce navíc se nám ale hodí i uvnitř, a tak uvítáme pomoc s mytím oken, vyklízením nábytku nebo přímo při práci s klienty – můžete s námi třeba vyrazit na procházku a vézt klienty na vozíku.

Rychlý kontakt

Kontakt - Karolína Šugarová
Karolína Šugarová manažerka PR a fundraisingusugarova@diakonie-praha.cz+420 739 545 996